Tumbuh Primary School (Tumbuh Preparatory & SD Tumbuh 3) is an inclusive school for age 4-12 years old kids. With the tagline Cultivating Global Mind Embracing Local Wisdom, Tumbuh Primary School is preparing the students to be ready as global citizens.

Global Citizenship

With global citizenship as school’s character, the students learn about adaptability, cooperation, communication, morality, enquiry, thoughtfulness, resilience, and respect. By having those characters, the students will give meaningful contribution to the environment, to the country, and to the universe.

Visi

Anak tumbuh dan berkembang sebagai pembelajar yang berkarakter, menghargai keberagaman, mencintai tanah air, dan kearifan lokal, serta menunjukkan kesadaran sebagai warga dunia.

Misi

• Menyelenggarakan pendidikan inklusif yang mengembangkan anak sesuai potensi dan kebutuhan masing-masing.
  • Memberikan pembelajaran yang mendorong anak menghargai keragaman agama, ekonomi, sosial, budaya, dan kebutuhan khusus.
  • Memberikan pembelajaran yang mendorong anak menghargai kekayaan bangsa dan potensi lokal, cinta tanah air dan kearifan lokal.
  • Memberikan pembelajaran yang menyiapkan anak sebagai warga dunia, berpikiran terbuka dan aktif berkontribusi secara positif.

Curriculum

Tumbuh Primary School applies International Primary Curriculum and National Curriculum. IPC makes children to enjoy their learning, develops enquiring minds and develops the personal qualities. It designed for children with abilities and all learning styles, and focus children learning on a combination of knowledge, skills, and understanding.

School Programs

• Character building
  • Outing (mini trip, field trip)
  • Kelas Literasi